César-palkintoja kahminut Me, Myself and Mum kuukauden elokuvana huhtikuussa

Orionin kuukauden elokuvana nähdään huhtikuussa ranskalaisen Guillaume Galliennen esikoisohjaus Me, Myself and Mum (Les Garçons et Guillaume, à table!, 2013), joka kertoo tarinan seksuaalista identiteettiään etsivästä nuoresta Guillaumeasta.

Me, Myself and Mum perustuu Gallinnen omaelämänkerralliseen menestysnäytelmään ja se on varsinainen monilahjakkuuden taidonnäyte Gallinnen esittäessä päähenkilön lisäksi tämän porvarisäitiä ja kertojaa. Elokuvassa seurataan Guillaumen kasvutarinaa ja tämän monimutkaista suhdetta äitiinsä sekä muuhun perheeseen. Koko perhe pitää älykästä ja naisellisuudesta viehättyvää Guillamea muista poikkeavana, eikä Guillaumean koulussakaan katsota pojan tyyliä hyvällä. Päähenkilön itsensä etsiminen vetoaa tunteisiin ja tarinan komediallinen kerronta iskee nauruhermoon.

Guillaume Galliennen läpimurtoelokuva valloitti ilmestyessään sekä kriitikot, että yleisön. Me, Myself and Mum keräsi ranskan teattereihin yli kaksi miljoonaa katsojaa ja korjasi vaikuttavan määrän César-palkintoja.  Parhaan käsikirjoitussovituksen ja näyttelijäsuorituksen ohella Gallienne palkittiin poikkeuksellisesti sekä esikoisohjauksen että ohjauksen kategorioissa. Elokuva palkittiin myös muun muassa SACD-palkinnolla ja raikuvilla suosionosoituksilla Cannesin Directors’ Fortnight -sarjassa.

Me, Myself and Mum esitetään Orionissa viisi kertaa: la 4.4., ti 7.4., su 19.4., ke 22.4. ja to 23.4. Aiemmasta tiedosta poiketen elokuva on tekstitetty vain englanniksi.