Orion täyttyy toukokuussa koululaisnäytöksistä – ilmoittaudu mukaan!

Orionissa on toukokuussa tarjolla monenlaisia näytöksiä ja työpajoja sekä oppilaille että opettajille.

Toukokuu on Orionissa koululaisnäytösten aikaa. Tarjontaa löytyy kaikille päiväkotilapsista lukiolaisiin, opettajia unohtamatta.

Junior Ciné -päivä yläkouluille, alakouluille ja päiväkodeille Orionissa 9.5.

Espoo Cinén tuottama päivä on osa Junior Ciné -festivaalia, ja siihen sisältyy kolme eri-ikäisille suunnattua elokuvanäytöstä. Päivä alkaa animaatioilla päiväkotilapsille klo 9 ja jatkuu alakoulunäytöksellä elokuvasta Raparperimehua klo 10. Tätä seuraa yläkoulunäytös, jossa esitetään elokuva Kun vielä elämme klo 13.30.

Koululaisnäytösten elokuvissa käsitellään kullekin ikäryhmille sopivia teemoja. Päiväkotinäytösten dialogittomissa animaatioissa nähdään opettavaisia ja hauskoja eläinsatuja. Alakoulunäytöksen Raparperimehua (Rabarber, 2014) on humoristisesti kerrottu tarina uusioperheen koettelemuksista lasten näkökulmasta. Yläkoulunäytöksessä esitettävä Kun vielä elämme (Medan vi lever, 2014) on puolestaan koskettavasti kerrottu tarina oman identiteetin hakemisesta ja matkasta, joka vie Ruotsin kaduilta Gambiaan ja takaisin.

Yläkoulunäytöksessä on vielä tilaa, ja opettajat voivat ilmoittaa siihen luokkansa lähettämällä viestiä osoitteeseen koulut(at)kavi.fi. Muut näytökset ovat loppuun varattuja.

Tule luokkasi kanssa tekemään ääniä mykkäelokuvaan!

Taidetestaajat-hankkeen pilottinäytöksessä 12.5. katsotaan säestetty mykkäelokuva ja tehdään itse ääniä elokuvaan. Mykkäelokuvanäytöksessä esitetään Chaplinin ajankohtainen, 100-vuotta vanha Siirtolainen (1917) Sibelius-Akatemian muusikoiden säestyksellä. Konsertti huipentuu elokuvateatterissa järjestettävään Metkan äänityöpajaan, jossa osallistujat pääsevät itse kokeilemaan äänten tekemistä elokuvan kohtaukseen. Koulukino tarjoaa aiheeseen orientoivat oppimateriaalit. Näytös on suunnattu 8.–9.-luokkalaisille sekä lukiolaisille.

Varsinainen Taidetestaajat-hanke käynnistyy ensi syksynä, ja tämä työpajanäytös on varaslähtö hankkeeseen. Tapahtuma alkaa 12.5. klo 9.30, ja mukaan mahtuu vielä! Sitovat ennakkoilmoittautumiset 5.5. mennessä osoitteeseen: koulut[at]kavi.fi.

Tommorrow -iltama opettajille 22.5.

Tomorrow-ilta on opettajille, jotka tarvitsevat uutta twistiä ja uskallusta ilmastonmuutoksen käsittelyyn. Ilmastonmuutos on ongelma, joka varjostaa nuorten elämää ja synkentää luottamusta tulevaisuuteen. Moni opettaja kokee jääneensä yksin nuorison ilmastonmuutosahdistuksen kanssa. Kuinka ohjata nuoria positiivisempiin tulevaisuusvisioihin?
Kuinka jaksaisin edes itse uskoa valoisampaan tulevaisuuteen? Luomuksen ”Muutoksen aika ja mustan hiilen kirous” -työpajan esittelyssä aihetta lähestytään historiallisesta perspektiivistä.

Iltamassa nähtävä Tomorrow (2016) on maailman tilaan ja tulevaisuuteen keskittyvä dokumenttielokuva, joka lannistamisen sijaan innostaa ja aktivoi. Esimerkeillä onnistuneista ilmastoteoista ja läpimurroista betonoidaan nuorille perusluottamusta omiin vaikutusmahdollisuuksiin. Ilmastonmuutos on ilmiö, joka sitoo luontevasti yhteen eri oppiaineet. Etenkin juuri nyt, kun uudet opetussuunnitelmat kääntävät katseet koulusta ulos kohti yhteiskuntaa, haluamme kannustaa ja inspiroida etsimään uusia luovia ratkaisuja. Tule mukaan! Näytös on opettajille ilmainen.

Ennakkoilmoittautumiset ke 15.5. mennessä osoitteeseen koulut[at]kavi.fi.

Yhteistyössä Luonnontieteellinen keskusmuseo Luomus, Koulukino ja Cinemanse.
 

Kultainen jalkapallo -ilmaisnäytökset lukiolaisille ke 10.5. ja pe 12.5.

Kultainen jalkapallo (Le Ballon d'or, 1994) kertoo pikkukylän 12-vuotiaasta pojasta, jonka jalkapallotaituruus tuo hänelle lisänimen ”Makonon turbo”. Lahjaksi saatu jalkapallo muuttaa pojan elämän. Ranskan suhdetta Afrikkaan tarkastellaan monitahoisesti, ja valmentajan roolissa nähdään jalkapalloilija Salif Keita, jonka elämäntarinaa elokuva muistuttaa.

Näytökset Elokuvateatteri Orionissa ke 10.5. klo 17 ja pe 12.5. klo 17. Lukiolaiset pääsevät elokuvaan ilmaiseksi ilmoittautumalla ennakkoon osoitteeseen koulut[at]kavi.fi pe 5.5. mennessä!

Nuoret valitsevat Young Audience Award -palkinnon voittajan Orionissa 7.5. muiden eurooppalaisnuorten kanssa.

Euroopan elokuva-akatemian (EFA) järjestämä Young Audience Film Day -tapahtuma rantautuu ensi kertaa Suomeen 7. toukokuuta. Elokuvateatteri Orionissa järjestetyssä tapahtumassa nuorisotuomaristo valitsee suosikkinsa palkintoehdokkaista.

Young Audience Film Day on yhden päivän kestävä kansainvälinen elokuvakilpailu, joka järjestetään samanaikaisesti 31:ssä Euroopan maassa. Tapahtuman on tuomareita ovat 12-14-vuotiaat nuoret. He päättävät, mikä palkintoehdokkaina olevista elokuvista saa Young Audience Award -palkinnon. Helsingissä päivä järjestetään Elokuvateatteri Orionissa, minne tapahtuman tuo Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaali yhteistyössä Kansallisen audiovisuaalisen instituutin ja Koulukinon kanssa. Näytösten ja äänestyksen lisäksi nuoret syventyvät koko sunnuntaipäivän kestävässä tapahtumassa elokuvakerrontaan elokuvakasvattajien johdolla. Näytös ei ole avoin yleisölle, ja osallistujanuoret on jo valittu.