Pikkukinossa perheen pienimmätkin viihtyvät

Lapsen ensimmäinen elokuvateatterikäynti voi olla jännittävä kokemus. Orionin syksyssä elokuvissakäyntiä pääsee opettelemaan erityisesti perheen pienimmille räätälöidyissä näytöksissä.

Orionin syksyn lasten ohjelmistossa on neljä elokuvaa, jotka on varta vasten valittu pienten lasten iloksi. Pikkukino-näytöksissä salin valaistusta ei pimennetä kokonaan eivätkä äänetkään ole liian kovalla. Näytökset soveltuvatkin mainiosti elokuvissakäynnin harjoitteluun.

Pikkukino-näytöksiä järjestetään neljänä sunnuntaina klo 15:30.

11.9. Orionissa juhlitaan rakastettua Myyrää, joka täyttää tänä vuonna 60-vuotta. Tšekkiläisen Zdeněk Milerin ihastuttavan hahmon seikkailuja esitetään seitsemän lyhytelokuvan kooste. Elokuvissa ei ole puhuttua dialogia, vaan pelkkää musiikkia.

9.10. esitettävä kotimainen Turilas & Jäärä (2001) kertoo ötökkäkaveruksista ja hyönteisten arjesta. Näytös koostuu kahdestatoista lyhyestä seikkailusta, jotka vievät kaatopaikalta discoon ja aina kilpa-autoilun huumaan.

Ruotsalaisen Gunilla Bergströmin suosittuun lastenkirjasarjaan perustuva Hokkus Pokkus Mikko Mallikas (2014) on tarina pojasta, joka tahtoo oman koiran. Isän mielestä 7-vuotias on kuitenkin liian nuori kantamaan vastuuta koirasta, mutta ehkä taikuudella isän mieli saadaan muutettua. Elokuvasta esitetään suomeksi puhuttu versio. Näytös 20.11.

Kuten Turilas & Jäärä, sijoittuu ranskalainen Minisankarit – Ruohonjuuritasolla (2013) hyönteisten maailmaan. Elokuvassa nuori leppäkerttu ryhtyy muurahaisten rinnalla taistoon. Palkintona on sokerinpalalaatikko. Toiminnallinen Minisankarit sekoittaa sujuvasti filmimateriaalia ja tietokoneanimaatiota tuoden katsojan lähelle – ruohonjuuritasolle. Elokuvassa ei puhuta, vaan hyönteiset ilmaisevat itseään pöristen. Näytös 1.1.2017.

Lisää vinkkejä lapsen kanssa elokuvissa käymiseen löytyy Media-avaimen artikkelista.