Koulujen elokuvaviikko

Toiminnallinen Koulujen elokuvaviikko tuo elokuvakasvatusta kouluihin. Tänä syksynä Koulujen elokuvaviikkoa vietetään 2.-6.10.2017. Hankkeeseen voivat osallistua kaikki halukkaat koulut ja luokat, sillä kaikki materiaali on vapaasti netissä jokaisen ulottuvilla ja tapahtumapaikkana on pääosin oma koululuokka. Elokuvista järjestetään näytöksiä myös paikallisissa elokuvateattereissa.

Koulujen elokuvaviikon elokuvat ilmoitetaan toukokuussa!

Elokuvakasvatuksellisen teemaviikon aikana pilottiluokkien oppilaat pääsevät katsomaan ja analysoimaan kotimaisia elokuvaklassikoita, oppimaan elokuvakulttuurista toiminnallisten teematuntien avulla sekä tekemään itse elokuvia. Elokuvaviikon osa-alueet ja tehtävät on rakennettu uuden opetussuunnitelman oppimistavoitteiden mukaisesti. Elokuva-aiheinen teemaviikko myös edistää elokuvan saamista osaksi koulujen opetussuunnitelmaa, kuntien kulttuuriopetussuunnitelmia ja kulttuuripolkuja. Elokuvaviikon sisältö on yhdistettävissä moniin eri oppiaineisiin ja oppimateriaalit ovat kaikkien vapaasti käytettävissä.

Elokuvaviikon lähtökohta on nettisivusto www.elokuvaviikko.fi, joka toimii opettajien ja oppilaiden tukena viikon ajan. Elokuvaviikon elokuvat voi katsoa suoratoistona KAVIn Elokuvapolulla. Elokuvakohtaiset oppimateriaalit löytyvät myös Koulukinon sivuilta. Elokuvapolulla tarvitaan käyttäjätunnukset, jotka voi tilata ilmaiseksi luokan käyttöön osoitteesta koulut@kavi.fi.

Pääkaupunkiseudun koulut voivat osallistua näytöksiin elokuvateatteri Orionissa (Eerikinkatu 15). Sitova ilmoitautuminen näytöksiin sähköpostitse koulut@kavi.fi.

Koulujen elokuvaviikko on opetus- ja kulttuuriministeriön tukema hanke. Vastuuorganisaatio on Oulun kaupungin Kulttuuritalo Valveen elokuvakoulu. Muita yhteistyökumppaneita ovat Kansallinen audiovisuaalinen instituutti (KAVI), Koulukino ry ja Suomen Lastenkulttuurikeskusten liitto.