Digitointikertomus: Morsian yllättää (1941, Suomi-Filmi Oy)

Pahoin tuhoutuneita originaalinegatiiveja ei enää voitu hyödyntää, joten digitoinnin lähtömateriaalina käytettiin asetaattipohjaista 35 mm:n duplikaattipositiivia.

Kuvan digitointi tehtiin KAVIn DFT Scanity -filmiskannerilla 2076x1582-resoluutiolla, joka on yksi skannerin kennon natiiviresoluutioista. Kaikki digitaalinen jälkityö tehtiin tällä samalla resoluutiolla, joten kuva skaalattiin ensimmäisen kerran DCP:n masteroinnissa 2K-standardin mukaisesti.

Kuvalle tehtiin kevyt restaurointi. Puoliautomaattisen roskanpoiston lisäksi etenkin elokuvan alkupuolelta on joitakin isompia roskia ja muita jälkiä korjattu käsityönä. Muutamia huonosti duplikoituneita liitoksia on korjattu ja joitakin puuttuneita tai tuhoutuneita ruutuja on korjattu tuplaamalla tai rakentamalla kokonaan uusi ruutu. Kuva on valomääritelty kauttaaltaan.

Äänen lähtömateriaalina käytettiin 16 mm magneettinauhaa. Äänestä on poistettu rahinaa ja napsuja. Dialogia on lisäksi pyritty saamaan selkeämmäksi poistamalla ylimääräistä kohinaa.

Käytetyt laitteet ja ohjelmistot:
Kuva: DFT Scanity, DaVinci Resolve, DaVinci Revival
Ääni: MWA MB-51, ProTools (iZotope)
Masterointi: EasyDCP

Digitaalinen esityskopio: DCP 2K, KAVA 2013