Kuukauden elokuva

19.08.2017 - 26.12.2017
Suosikkisarjamme esittelee uuden elokuvan valioita, jotka ovat jääneet Suomessa vaille teatterilevitystä.

Taika Waititin ohjaama seikkailukomedia Hunt for the Wilderpeople (2016) päihitti Uuden-Seelannin katsojaennätykset ensi-iltaviikonloppuna. Barry Crumpin romaaniin perustuva seikkailukomedia kertoo sosiaaliviranomaisia metsään karkavasta uusavuttomasta kaupunkilaispojasta ja äreästä eränkävijästä (Sam Neill parhaimmillaan), joka joutuu vasten tahtoaan hänen seurakseen pakomatkalle.

Berliinin elokuvajuhlien suursuosikkeihin tänä vuonna kuului brittimestari Sally Potterin älykäs, mustan satiirinen, politiikkaa ja sukupuolirooleja tuoreesti avaava The Party (2017), jonka dialogi on veitsenterävää ja näyttelijäkaarti ensiluokkainen (Patricia Clarkson, Bruno Ganz, Kristin Scott Thomas). Aleksei Rodionovin mustavalkoinen kuvaustyö on iskevää ja musiikin käyttö oivaltavaa. Kuten ennenkin, Potter osaa yllättää.

Yleisö pääsi jälleen äänestämään Orionin marraskuun Kuukauden elokuvasta Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin ohjelmistosta. Viiden ehdokkaan joukosta voittajaksi valikoitui japanilaisohjaaja Naoko Ogigamin draama Close-Knit (2017). Lämminhenkinen tarina kertoo Tomo-tytöstä, joka päätyy asumaan enonsa Makion ja tämän transsukupuolisen tyttöystävän Rinkon luokse. Teemoina elokuvassa ovat perhesuhteet, ystävyys ja erilaisuuden hyväksyminen.

Tomm Mooren irlantilainen animaatio Meren laulu (Song of the Sea / Amhrán na Mara, 2014) on tehty käsin piirtämällä. Se kertoo 10-vuotiaasta Ben-pojasta, joka saa selville, että hänen mykkä sisarensa Saoirse on tarunomainen selkie, jonka tehtävä on vapauttaa keijukaisia kelttiläisen Macha-jumalattaren pauloista.