Ohjaajaklubi

12.09.2017 - 12.12.2017
Suomen elokuvaohjaajaliitto SELO tuo Orioniin neljä jännittävää kotimaista uutuuselokuvaa tekijävieraineen.

Juho Kuosmasen Hymyilevä mies (2016) on valloittanut maailmaa viime vuodesta saakka. Tosipohjainen nyrkkeilydraama Olli Mäen (Jarkko Lahti) ja Davey Mooren maailmanmestaruusottelusta vuonna 1962 rikkoo kaikki genreodotukset, kun väliin tulee sähläävä manageri (Eero Milonoff) ja elämän suuri rakkaus (Oona Airola).

Zaida Bergrothin Miami (2017) kertoo erillään kasvaneista sisaruksista, showtanssija Angelasta (Krista Kosonen) ja pikkukaupungin tytöstä Annasta (Sonja Kuittinen), jotka tapaavat toisensa uudelleen. Angela houkuttelee mukaansa tanssikiertueelle Annan, joka etsii vielä paikkaansa maailmassa. Angelaa taas eivät jätä rauhaan menneisyyden varjot.

Mia Halmeen dokumenttielokuvan Joka toinen pari (2017) nimi viittaa tietoon, että joka toinen avioliitto päätyy eroon. Kolmen avioeron tarinassa kohdataan erilaisia tilanteita ja ratkaisuja. Kunkin tarkastelussa päästään herkästi ja syvälle yksityisimpään sfääriin. Yhdistävänä kysymyksenä on lasten näkökulma erotilanteessa. Viisas ja monikerroksinen elokuva avaa näkökulmia myös pitkälle sukujen historiaan.

Hannaleena Haurun esikoispitkä Lauri Mäntyvaaran tuuheet ripset (2017) kertoo omaa polkuaan kulkevista bestiskapinallisista Sadusta (Inka Haapamäki) ja Heidistä (Rosa Honkonen). He sabotoivat pinnallisia kesähäitä, koska rakkaus ei ole kaupan – kunnes Heidi ihastuu päätä pahkaa kuumaan lätkälupaukseen Lauri Mäntyvaaraan (Tiitus Rantanen). Satu jää yhtäkkiä yksin vallankumouksensa kanssa, kun Heidin silmissä tanssii vain söpöjä kissanpentuja ja rasvattuja rintalihaksia.

Tiistaisin kerran kuussa järjestettävän Ohjaajaklubin kaikissa näytöksissä on paikalla ohjaajia sekä muita tekijävieraita. Muutokset ohjelmistossa ovat mahdollisia.