Julkaisut

KAVI julkaisee tallenteita sekä kirjoja, jotka ilahduttavat elokuvien ystävää. Mediakasvatus- ja kuvaohjelmayksikön julkaisuissa on tarjolla ilmaisia materiaaleja kasvattajille.

KAVIn viimeisimmät tallennejulkaisut ovat dvd-levyt Valentin Vaalan ohjaamista elokuvista Omena putoaa ja Gabriel, tule takaisin. Loppuvuodesta 2017 julkaistaan bluraylla Edvin Laineen Tuntematon sotilas (1955).

Kirjoista viimeisin julkaisu on lokakuulta 2015, jolloin ilmestyi Jari Sedergrenin ja Ilkka Kippolan laajan tutkimustyön tulos, komea Dokumentin utopiat – Suomalaisen dokumentti- ja lyhytelokuvan historia 1944–1989 (SKS 2015). Kirjoista saa alennusta KAVIn klubikortilla elokuvateatteri Orionista sekä KAVIn keskuksesta.

Suomalaisen elokuvamusiikin levykokoelma on edennyt kuudenteen osaansa. Uusin cd-levy kattaa vuodet 1950–1951 ja sillä kuullaan ikivihreitä kappaleita mm. Olavi Virralta, Kipparikvartetilta, Leif Wagerilta ja Tapio Rautavaaralta.

Mediakasvatus- ja kuvaohjelmayksikkö julkaisee selvityksiä, tutkimuksia sekä ilmaisia mediakasvatusmateriaaleja.

Tuotteet ovat myynnissä elokuvateatteri Orionin kassalla (Eerikinkatu 15, Helsinki), KAVIn toimitilojen keskuksessa (Sörnäisten rantatie 25 A, 5 krs, Helsinki) sekä hyvin varustelluissa tavarataloissa ja nettikaupoissa.