Arkistoaineistot

Kirjastossa on asiakkaiden käytettävissa arkiston Tenho-kokoelmatietokanta ja mahdollisuus tutkia elokuvia ja niiden oheismateriaaleja, kuten käsikirjoituksia tai valokuvia.

Valokuvia on runsaasti (noin 200 000) heti katsottavissa digitaalisessa muodossa. Pääsääntöisesti kaikki kotimaiseen elokuvaan liittyvät still-kuvat on digitoitu. Myös kotimaisen elokouvan julisteet on digitoitu.

Käsikirjoitukset ja tekstilistat tulee tilata etukäteen kirjaston henkilökunnalta. HUOM. Pasilan virastotalon remontin takia käsikirjoitukset ja PR-materiaalit yms. eivät ole käytettävissä toistaiseksi. Remontin on arvioitu valmistuvan toukokuussa 2019. Pahoittelumme.

Leikearkisto sisältää kotimaista ja ulkomaista elokuvaa käsittelevää päivä- ja aikakauslehtikirjoittelua elokuvan varhaisvuosista tähän päivään.

Kirjaston katselupisteessä ovat suoratoistona katsottavissa Radio- ja televisioarkiston ohjelmat ja kotimaisen filmikokoelman digitoidut elokuvat. Luettavissa ovat myös Kansalliskirjaston digitaaliset aineistot, kuten aikakauslehdet.

 

 

Näyte X-Paronin käsikirjoituksesta.

 

 

 

 

 

 

Arkisto ei lainaa tai myy elokuvia, mutta niitä voi katsoa katselupisteissä tutkimustarkoituksessa.