Kirjastotietokannat

Haku KAVIn kirjaston tietokannasta

Kansallisen audiovisuaalisen instituutin kirjaston kokoelmat. Julkaisujen hakusanoja ovat elokuvien alkuperäiset nimet ja henkilönimet sekä yleiset asiasanat (Finto).

Julkaisujen luokitusjärjestelmänä on FIAF Classification Scheme for Literature on Film and Television, jonka hyllyluokat on suomennettu.
Elokuva-alan sähköisiä julkaisuja, tietokantoja ja kotisivuja on luetteloitu kirjaston tietokantaan (katso mm. asiasanat: verkkojulkaisut, tietokannat).

International Index to Film and Television Periodicals / FIAF

Tietokantaan indeksoidaan 150 elokuva- ja televisiolehden artikkelit. Niistä valtaosa on luettavissa KAVA:n kirjastossa. Tietokanta sisältää artikkeliviitteitä vuodesta 1972. Indeksoituja artikkeleita voi etsiä elokuvan alkuperäisen nimen mukaan, henkilön mukaan ja artikkelin aiheen mukaan. Lisänä on FIAF:n (Federation of Film Archives) jäsenarkistojen julkaisujen tietokanta.
Haku FIAF:n tietokannasta - Proquest: mukana verkkolehtiä (tietokantaan pääsy ainoastaan KAVIn työpisteistä ja kirjastosta)

Film & Television Literature Index with Full Text / EBSCO

Tietokantaan on pääsy ainoastaan KAVIn työpisteistä ja kirjastosta. Film & Television Literature Index with Full Text  -tietokannassa on  indeksoituna ja tiivistelmin yli 380 julkaisun tiedot. Kokotekstinä yli 100 elokuva- ja televisioalan lehteä ja 100 kirjaa. Lisäksi tietokannassa on Varietyn arvosteluja vuodesta 1914 tähän päivään sekä 36.300 kuvaa MPTV kuva-arkistosta. Haku EBSCOn tietokannasta.

British FilmInstituten kansainvälinen filmografinen tietokanta (FII)

Film Index International (FII) British Film Instituten toimittama yleisfilmogfrafia mykkäelokuvaasta tähän päivään. Tietoa 125.000 elokuvasta ja 80.000 henkilöstä. Tietokannassa on lähdeviitteitä.

Haku BFI:n tietokannasta (tietokantaan pääsy ainoastaan KAVIn työpisteistä ja kirjastosta)

AFI CATALOG OF FEATURE FILMS  

Yhdysvaltojen kansallisfilmografia kattaen vuodet 1893 to 2013 sekä suppeat tiedot 2013 eteenpäin. AFI:n vapaasti käytettävissä osoitteessa: AFI catalog

Film literature index
Index to film television video articles + book reviews + reviews. Sisältää artikkeliviitteitä 150 elokuva- ja televisioalan lehdestä. Valikoidusti artikkeliviitteitä 200 muusta lehdestä. Artikkeliviitteitä vuosilta 1976 - 2001. Julkaisija: Film & Television Documentation Center, Indiana University. Haku Film literature index -tietokannasta

Elokuvatietokantoja

Elonet 
Kansallisen audiovisuaalisen instituutin ylläpitämä filmografinen tietokanta.

Tenho-elokuvatietokannasta voi etsiä Suomessa valmistettujen tai elokuvateatterissa esitettyjen ulkomaisten elokuvien filmografisia ja ensi-iltatietoja sekä suomen- ja ruotsinkielisiä nimiä. Asiakaspäätteeltä löytyy tietoa siitä, mitä käsikirjoituksia ja minkä elokuvien pr-materiaalia arkiston kokoelmissa on. Tietokantaan pääsy ainoastaan KAVIn työpisteistä ja kirjastosta.

Kansalliskirjaston digitoidut aineistot (sanomalehdet, aikakauslehdet ja pienpainatteet) sekä vanhoja verkkosivuja sisältävä arkisto ovat käytettävissä KAVIn radio- ja tv-arkiston katselu- ja kuuntelupisteissä.

Suomalainen verkkoarkisto  (RTVA:n katselu- ja kuuntelupisteissä)

Digitoidut aineistot  (RTVA:n katselu- ja kuuntelupisteissä)

Kirjastotietokantoja

Arsca
Haku taidealan kirjastojen yhteisestä kokoelmatietokannasta

ARTO kotimainen artikkeliviitetietokanta

Frank-monihaku
Haku samanaikaisesti suomalaisten kirjastojen aineistotietokannoista.

MELINDA yliopistokirjastojen yhteistietokanta

Nordicom
Pohjoismainen viestintätutkimuksen tietopalvelu

Suomen elokuva-arkiston kirjaston tietokanta sisältyy myös www.erikoiskirjastot.fi -hakuportaaliin, joka mahdollistaa haun suomalaisten PrettyLib-kirjastojärjestelmää käyttävien erikoiskirjastojen aineistoihin.
www.erikoiskirjastot.fi