Elokuvia kouluille keväällä 2018

Syyskauden 2018 näytöksissä pohditaan ihmisen ja eläinten välistä suhdetta sekä tutustutaan kotimaisen nuorisoelokuvan klassikoihin eri vuosikymmeniltä. Elokuvalajeista esillä ovat etenkin animaatiot ja vanha mykkäelokuva. Näytöksiin liittyy alustuksia, oppimateriaaleja ja työpajoja.

KAVI tarjoaa ilmaisia elokuvanäytöksiä niin peruskouluille kuin toisen asteen oppilaitoksillekin. Ohjelmisto vaihtuu kaksi kertaa vuodessa. Sekä kevätkauden että syyskauden aikana esitetään elokuvia eri luokka-asteille. Opettajat voivat myös esittää omia elokuvatoiveitaan koulunäytöksiin sähköpostitse osoitteeseen koulut@kavi.fi. Elokuvia voi katsoa myös Elokuvapolulla, josta löytyy myös tehtäviä ja elokuvanäytteitä elokuvakasvatuksen tueksi

Alakoulujen ja päiväkotien näytökset
Yläkoulujen ja toisen asteen näytökset

Ilmoittautuminen
Sähköpostilla osoitteeseen koulut@kavi.fi. Näytöksiin on vapaa pääsy, mutta HUOM! ennakkoilmoittautuminen on sitova. Ilmoitathan viestissä nimesi, yhteystietosi ja ryhmäsi koon. Vahvistamme ilmoittautumisen sähköpostilla. Vastauksissa voi esiintyä viivettä, sillä käymme ilmoittautumisia läpi n. kahtena päivänä viikossa.

Sähköpostilista
Haluaisitko saada tiedon elokuvakasvatusnäytöksistä ensimmäisenä? Jos infokirjeemme eivät vielä tule suoraan sähköpostiisi, lähetä pyyntö osoitteeseen koulut@kavi.fi ja lisäämme osoitteesi sähköpostilistalle. Kerro myös, oletko kiinnostunut kuulemaan alakoulun, yläkoulun vai II asteen uutisista!

Elokuvapolulle oppimaan ja innostumaan
KAVIn Elokuvapolku-sivusto tarjoaa ilmaisia työkaluja koulujen elokuvakasvatukseen. Sivuston runsaat elokuvanäytteet havainnollistavat kerrontatekniikoita ja elokuvailmaisua. Samalla polulla tutustuu suomalaisen elokuvan historiaan. Uutuutena polulla on elokuvakulttuuriin ja esim. lajityyppeihin liittyvää sisältöä. Polulla voi myös katsella kokonaisia elokuvia, esimerkiksi sukupolvesta toiseen valloittavan Komisario Palmun erehdys (1960, ohj. Matti Kassila). Käy Elokuvapolulle osoitteessa elokuvapolku.kavi.fi.