Alakouluille keväällä 2018

Kevätkauden elokuvakasvatusnäytöksissä tutustutaan, tanssiin, mykkäelokuvaan ja pörröiseen avantgardeen. Mukana on monenlaista animaatioelokuvaa. Näytöksiin liittyy oppimateriaaleja sekä purku- ja työpajoja. Näytökset soveltuvat OPS:n aihealueista etenkin ihmisenä kasvamisen sekä viestinnän ja mediataidon yhteyteen.

Animaation pörröinen avant-garde on lyhytelokuvanäytös, jossa katsellaan pörröisiä, karvaisia ja monitulkintaisia lyhytelokuvia lasten makuun. Jennifer Bakerin kuratoima näytös on täynnä yllättäviä hahmoja ja tapahtumia.

Ohukainen ja paksukainen -näytöksessä slapstick-komedian tunnetuimmat kaverukset, Stan Laurel ja Oliver Hardy, seikkailevat neljässä lyhytkomediassa: Kaikki pielessä (US 1929) Yöpöllöt (US 1930), Kun kissa on poissa (US 1932) ja Piano (US 1932).

Sirkus (1928) on Charles Chaplinin aikanaan hyvin menestynyt tragikomedia, jossa tuttu kulkurihahmo päätyy töihin klovniksi kiertävään sirkukseen ja on tietämättään sirkuksen vetonaula.

Mumintrollens farliga midsommar (Muumi ja vaarallinen juhannus, 2008) on pala-animaationa toteutettu kertomus muumilaaksoa koettelevasta tulvasta, ja sen vaikutuksista muumiperheeseen. Elokuva esitetään ruotsinkielisenä. Huom! Myös alustukset ja opetusmateriaalit ovat ainoastaan ruotsiksi.

Yhteistyössä Loikka-tanssielokuvafestivaalin kanssa esitetään upeista musiikeistaan ja koreografioistaan tunnettu Kaunotar ja hirviö (1991), johon kuuluu Loikka-työpaja.

Aristokatit (1970) on kehräävän veikeä Disney-musikaali, joka kertoo kidnapatuista aristokraattista kissoista. Elokuvassa seikkaillaan 1900-luvun alun Pariisissa ja Ranskan maaseudulla.

Season Film Festivalin kanssa yhdessä tuotettu suosittu Pulpettikino tuo alakoululaisille lyhytelokuvanäytöksen, jossa esitellään visuaalisesti upeita animaatioita ympäri maailman. Pulpettikino-näytös järjestetään myös nuorten road movie -elokuvasta Goodbye Berlin, joka on suunnattu yläkoululaisten lisäksi 6. luokkalaisille.

ESITYSAJAT JA ILMOITTAUTUMISOHJEET LÖYDÄT AIKATAULUOSIOSTA