Yläkouluille ja toisen asteen oppilaitoksille keväällä 2018

Kevätkauden elokuvakasvatusnäytöksissä tutustutaan jazziin, tanssiin ja mykkäelokuvaan. Ohjelmistossa muistetaan myös Ingmar Bergmanin 100. juhlavuotta. Näytöksiin liittyy oppimateriaaleja sekä purku- ja työpajoja. Näytökset soveltuvat OPS:n aihealueista etenkin ihmisenä kasvamisen sekä viestinnän ja mediataidon yhteyteen.

Yläkoululaiset ja toisen asteen oppilaat pääsevät tutustumaan jazz-musiikin maailmaan yhdysvaltalaisdokumentin Jazzin juhlaa (1960) myötä. Newportin jazzfestivaalilla vuonna 1958 kuvatussa konserttitaltioinnissa nähdään ja kuullaan mm. Chuck Berryä, Louis Armstrongia ja Thelonious Monkia. Näytös sopii etenkin musiikin opetuksen tueksi sekä musiikkipainotteisille luokille, mutta myös muille.

Goodbye Berlin (2016) on Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin kiertueella kiitosta kerännyt seikkailuelokuva 14-vuotiaasta Malikista, joka tempautuu villiin seikkailuun kesken tympeän kesäloman. Koulun uudella oppilaalla, venäläistaustaisella Andrejlla eli Tschickillä on takataskussaan muutama taikatemppu – ja autonavaimet. Näytös on suunnattu yläkoululaisille. Elokuva nähdään myös huhtikuussa Pulpettikinon näytöksessä, joka on suunnattu sekä 6. -luokkalaisille että yläkoululaisille.

A Monster Calls on J. A. Bayonan koskettava fantasiadraama. Elokuva kertoo 12-vuotiaasta pojasta, joka katajanmarjahirviön avulla hyväksyy syöpää sairastavan äitinsä sairauden ja omat ristiriitaiset tunteensa. Näytös on suunnattu yläkoululaisille.

Loikka-tanssielokuvafestivaali tarjoaa yläkoululaisille suunnatun Tanssiva lyhytelokuva -näytöksen, joka koostuu tanssiaiheisista lyhytelokuvista. Näytökseen sisältyy työpaja elokuvateatteri Orionissa elokuvan jälkeen.

Klassikkokomedia Vaarattomia vakoilijoita (1955) on Frank Tashlinin vauhdikas musikaali ja sarjakuvasatiiri, jonka päätähtenä näemme 1950-luvun suosituimman amerikkalaisen koomikkoparin Dean Martinin ja Jerry Lewisin. Näytös sopii 8. ja 9.luokkalaisille sekä toisen asteen oppilaille.

Toiselle asteelle sekä 9.-luokkalaisille on suunnattu myös Ingmar Bergmanin 100. juhlavuoden kunniaksi järjestettävä koululaisnäytös elokuvasta Mansikkapaikka (Smultronstället, 1957), jonka oppimateriaalit ja alustukset on saatavilla myös ruotsiksi. 78-vuotias Isak Borg nimitetään kunniatohtoriksi, ja niin alkaa matka Tukholmasta Uppsalaan. Matkan aikana Isak vaipuu muistoihin ja uniin.

ESITYSAJAT JA ILMOITTAUTUMISOHJEET LÖYDÄT AIKATAULUOSIOSTA