Mediakasvatusta kotikasvatuksen tueksi

Lapset & media – kasvattajan opas

Lapset & media – kasvattajan opas tarjoaa mediakasvatuksen perustietoa kaikille kasvattajille. Opas käsittelee 5–12-vuotiaiden lasten median käytön ilmiöitä. Keskusteluvinkkien avulla perheen mediakasvatuskeskustelut sujuvat entistä helpommin. Painetun oppaan voi tilata tämän lomakkeen kautta. Suomen-, ruotsin- ja englanninkieliset oppaat päivitettiin alkuvuodesta 2017. Selkokieliset oppaat ovat syksyltä 2015.

Lapset & media – kasvattajan opas (pdf)
Lapset & media – kasvattajan opas (html)
Lapset ja media – opas selkokielellä (pdf)
Barn och media (pdf)
Barn och medier – en lättläst broschyr (pdf)
Children & Media (pdf)
ДЕТИ И МЕДИЙНАЯ СРЕДА (pdf)

Miten internet toimii?

Netin perusasioista kertova opas on suunnattu päiväkoti- ja alakouluikäisille lapsille – ja muillekin aiheesta kiinnostuneille!

Miten internet toimii (pdf)

Pelikasvattajan käsikirja

Käsikirja tarjoaa pelikasvatuksen tueksi tutkimukseen ja kokemukseen pohjautuvaa asiantuntijatietoa pelaamisesta ja siihen liittyvistä ilmiöistä. Kohderyhminä ovat niin vanhemmat, koulut, kirjastot, nuorisotoimet kuin muutkin tahot, jotka kohtaavat pelaavia lapsia, nuoria ja aikuisia. Käsikirjan ovat kirjoittaneet valtakunnallisen Pelikasvattajien verkoston asiantuntijat. Nyt myös englanniksi!

Pelikasvattajan käsikirja (pdf)
The Game Educator's Handbook (pdf)

Tietoa ikärajoista -esite

Ikäraja on varoitus kuvaohjelman (eli elokuvan, televisio-ohjelman tai digitaalisen pelin) mahdollisesta haitallisuudesta lapselle. Suomessa tarjottavat kuvaohjelmat on merkittävä ikärajalla ja sisältösymboleilla. Lue lisää ikärajoista ja niiden perusteista.

Tietoa ikärajoista / Information om åldersgränserna (pdf)

Tietoa ikärajoista löytyy myös KAVIn ylläpitämältä Ikärajat.fi-sivustolta.