Museoesinekokoelma

Museoesinekokoelma kuvaa työtä elokuva-alan eri sektoreilla. Huomion kohteena on ensisijaisesti Suomen elokuvahistoriaan liittyvä materiaali.
Museoesinekokoelma

Jatkuvasti karttuvassa kokoelmassa on elokuvauksessa, laboroinnissa, levityksessä ja esityksissä käytettyjä laitteita ja aineistoja kuten kameroita, leikkauspöytiä, projektoreita, rekvisiittaa, näyttelijöiden rooliasuja ja elokuvateattereiden kalusteita. Joukossa on myös taikalyhtyjä, jotka kuuluvat elokuvaa edeltäneeseen, vuosisatojen takaiseen kuvanesitysperinteeseen. Suurin osa esineistöstä on kuitenkin peräisin äänielokuvan ajalta, 1930-luvun ja nykyhetken väliltä.

Museoesinekokoelmia kartutetaan pääasiassa lahjoituksin. KAVIin talletettavien elokuvien käyttöoikeudet jäävät useimmiten tallettajalle, mutta museoesineet instituutti pyrkii saamaan omistukseensa. Kokoelmassa on tällä hetkellä esineitä yli 17 000.

KAVIn osana toiminut Elävän kuvan museo sijaitsi Kalasataman taiteilijatalossa vuosina 2004–2015. Museon näyttelytilat suljettiin kesäkuussa 2015. Tällä hetkellä KAVIn museokokoelmia esitellään vaihtuvissa näyttelyissä KAVIn aulagalleriassa sekä yhteisnäyttelyissä muiden toimijoiden kanssa. Tämän lisäksi Elokuvateatteri Orionin aulaan tehdään pieniä esillepanoja, jotka liittyvät esityksessä oleviin elokuviin.

Henkilöstö

Kärkkäinen, Antto • museoteknikko
p. 02 953 38045