Radio- ja televisioarkisto

Radio- ja televisioarkisto (RTVA) on perustettu huolehtimaan suomalaisen radio- ja tv-kulttuurin säilymisestä jälkipolville.

Vuoden 2008 alussa perustetun radio- ja tv-arkiston toiminta perustuu kulttuuriaineistolakiin, joka asettaa velvoitteita sekä radio- ja tv-arkistolle että ohjelmien tuottajille. RTVA palvelee tutkijoita ja opiskelijoita tallentamalla televisio- ja radiokanavien digitaalista ohjelmavirtaa, jota voi selata ja tutkia katselu- ja kuuntelupisteissä seitsemällä eri paikkakunnalla. Lisäksi RTVA tallettaa laissa määritellyt ohjelmatyypit alkuperäistasoisina fyysisinä kappaleina tai tiedostoina. RTVA ottaa vastaan vanhaa radio- ja tv-aineistoa, joka on lähetetty Ylen ulkopuolisilla kanavilla. Tällä hetkellä kokoelmaan kuuluvat mm. MTV Oy:n vanha filmiarkisto sekä Moon TV:n ja Radio Cityn arkistot. Vanhimmat ohjelmat ovat vuodelta 1962. Vanhaa aineistoa voi katsella ja kuunnella KAVIn tiloissa.

Tulevat tapahtumat

Yleisötilaisuuksia keväällä 2018

KAVI:n radio- ja televisioarkiston yleisötapahtumat keväällä 2018 valottavat radion ja television musiikkiohjelmia ja niiden historiaa eri näkökulmista. Esitelmäsarja on suunniteltu yhteistyössä Musiikkiarkiston kanssa.

Ma 29.1. klo 16
Juha Henriksson
Kapellimestareita ruudussa ja radiossa

Ma 12.2. klo 16
Jake Nyman
Kielletyt levyt

Ma 19.3. klo 16
Heikki Seppälä
Se alkoi Joutsenlammesta: Muistikuvia tv-taipaleeltani.

Ma 16.4. klo 16
Terhi Skaniakos
Huolitellut naissolistit television varhaisvuosina

Ma 7.5. klo 16
Janne Mäkelä
Yleisön pyynnöstä: Radion ja television vuorovaikutteiset musiikkiohjelmat

Kaikki tilaisuudet järjestetään KAVI:n Kino Tuliossa, os. Sörnäisten rantatie 25 A, 5. kerros, Helsinki.
Tilaisuuksiin on vapaa pääsy.