Kino Tulio

Sörnäisten rantatie 25:n toimitiloissa sijaitseva Kino Tulio on THX-vaatimukset ylittävä 57-paikkainen elokuvateatteri. Salin yhteydessä on pieni aulatila, jossa on vaihtuvia näyttelyitä.
Kino Tulio

Teatteria vuokrataan ensisijaisesti virka-aikaan, erityistapauksissa myös iltaisin ja viikonloppuisin. Vuokrahinta virka-aikana 100 €/tunti (+ alv 24 %) ja muina aikoina 180 €/tunti (+ alv 24 %), sis. koneenkäyttäjän palvelun. Tutustu Kino Tulion vuokrausehtoihin. Yhteydenotot: vuokraa@kavi.fi.

Tekniikka

Digiprojektori on 4k Sony SRX-R220, jolla voidaan esittää 2k- tai 4k-digielokuvia. Ei 3D-tekniikkaa.

Kuvalähteinä on vakiona käytettävissä DCP, Digital Betacam, Betacam SP, BluRay, DVD, VHS sekä tietokoneita varten DVI-D- ja analogiset kuvasignaaliliitännät. Kahdella yhtaikaisella filmiprojektorilla tai 4k/35 mm split-screen -vertailumahdollisuus. Digitaalisen kopion eli DCP:n voi toimittaa kovalevynä tai tai Gofilex- tai Unique MovieTransit -jakelualustan kautta.

Valkokankaan mitat:  Cinemascope-kuva 545 x 225 cm, Laajakuva ja HD-kuva 416 x 225 cm. Ensimmäisen penkkirivin etäisyys valkokankaasta 3,5 m, viimeisen rivin etäisyys 9 m.

Kaksi Ernemann 15 -35 mm projektoria, joissa onSchneider Cinelux Première -objektiivit ja kuvaportit seuraaville vakiokorkeuksisille kuvaformaateille:
• Mykkä 1,33:1
• Movietone 1,19:1
• Academy 1,37:1
• Laajakuva 1,66:1
• Laajakuva 1,85:1
• CinemaScope 2,39:1

Esitysnopeus on portaattomasti säädettävä. Äänilukijoina valkoinen valo hopea-ääniraidoille ja punainen valo modernille optiselle äänelle sekä Dolby Digital. Valkokangas on mikroperforoitu ei-suuntaava matta kangas siirrettävin rajausmaskein.

Salin äänentoistoon ja akustiikkaan on kiinnitetty erityistä huomiota. Akustiikka soveltuu myös puhetilaisuuksiin. Päätevahvistimet ovat Yamaha XP-sarjaa, kaiuttimet Alcons CRMS. Salissa on käytettävissä kaksi langallista mikrofonia. Sali on varustettu induktiosilmukalla kuulolaitteita varten. Katsomossa on pistorasiat kannettavia tietokoneita varten.

Osoite: Kansallinen audiovisuaalinen instituutti,
Sörnäisten rantatie 25 A1, 5.krs, Helsinki